AMC HOTEL
AMSTERDAM

Opdrachtgever:
Caransa BV
Aannemer:
-
Programma:
zorghotel met 200 kamers
Status:
project 2009

De locatie van het AMC zorghotel is gelegen in Amsterdam Zuidoost aan de Westzijde van het AMC-terrein en ligt aan de ringweg van het AMC-terrein. Vlakbij de rijksweg A2 zone, goed bereikbaar zowel met het openbaar vervoer als met de auto.

Het hotel kan zowel als zorghotel als een commercieel hotel functioneren en kan een diversiteit aan doelgroepen huisvesten. Het kan als verblijf dienen voor medische specialisten bij grote congressen in het AMC. Tevens kan het als verblijf dienen voor families en patiënten die in het AMC verpleegd en of onderzocht worden.

Het hotel staat op een half verdiepte parkeergarage en bestaat in hoofdopzet uit een vierkant ommuurd gebouw met drie grote interne of externe patio’s. De patio’s zijn gethematiseerd in entree, atrium en Japanse tuin. De entree is vormgegeven met grote luifels, stedelijke trappen, hellingbanen, een waterbassin en grote bomen. De lobby vormt de ruimtelijke schakel tussen de patio’s. Rondom de Japanse tuin met een groot buitenterras bevinden zich de service functies, het restaurant met keuken en de multifunctionele vergaderruimten. Rondom het atrium van 30 meter hoog, zijn de bar, business center en hotelkamers georganiseerd. In tegenstelling tot de publieke functies van het hotel op de eerste twee verdiepingen zijn de hotelkamers op de bovenliggende verdiepingen gesitueerd, dit versterkt het private karakter van de logiesfuncties.

NL | EN

Follow Neelu Boparai