MERCURE A. FROMMER
AMSTERDAM

Opdrachtgever:
Accor
Aannemer:
-
Programma:
Optimalisatie 4 sterren hotel met 85 kamers
Status:
In voorbereiding / 2013

Het Arthur Frommer Hotel in Amsterdam in de Weteringbuurt. De naamgever, een bekende reisboekenauteur, heeft het initiatief genomen voor de vestiging van dit hotel.

De buurt wordt ook wel het ‘Noortsche Bosch’ genoemd, deze naam is vermoedelijk ontleend aan het uit Scandinavië geïmporteerde hout voor de funderingen. Het gebouw bestaat uit een deel van een bouwblok waarbij de oorspronkelijke Wevershuisjes zijn samengevoegd tot één complex. Het rijksmonument bestaat voor een deel uit de originele onderdelen, maar is ook deels geheel opnieuw opgetrokken in de jaren ’60.

Voor dit gebouw is een bouwkundige opname en historisch onderzoek verricht om de mogelijkheden voor het verbeteren van routing, functiegebruik en het optimaliseren van de hotelkamers in kaart te brengen zonder een afbreuk te doen aan de monumentale waarden van dit object.

In onze plannen is ruimte gevonden voor een meer representatieve entree, het toegankelijk maken van het gebouw voor minder validen en het toevoegen en vergroten van hotelkamers.

NL | EN

Follow Neelu Boparai