INK HOTEL
HOTEL

Opdrachtgever:
Accor
Aannemer:
JP van Eesteren
Programma:
4 sterren hotel met 148 kamer
Status:
Gereed / 2015

Het voormalig Convent hotel aan de Nieuwezijds Voorburgwal heeft circa 148 kamers in de binnenstad van Amsterdam.

Het hotel bestaat uit een complex van meerdere Rijksmonumenten, waaronder de voormalige drukkerij De Tijd met daarbij een toevoeging uit de jaren 80. De opzet en interieur van het hotel ademden de tijdgeest uit van de laatste verbouwing.

In samenwerking met Concrete is het gehele hotel grondig aangepakt. De begane grond van het hotel was donker en had een lage verdiepingshoogte. Dit resulteerde in een sombere sfeer voor de publiek toegankelijke gebieden van het hotel. Het doel van de recent verrichte verbouwing was om meer licht, lucht en ruimte te scheppen voor dit gebied.

Het team heeft hierbij de kans aangegrepen om de dichtgebouwde binnenplaatsen open te breken en onderdeel uit te laten maken van de ruimtelijke beleving door licht en lucht naar binnen te brengen. De entree heeft een forse upgrade gekregen door de toevoeging van een gehele verdiepingshoogte zodat vanaf de straat de eerst binnenplaats te zien is.

De nieuwe indeling van de begane grond heeft een informeel karakter met een uitnodigende werking doordat de grenzen tussen buiten en binnen zijn vervaagd. Daarnaast zijn alle kamers volledig gerenoveerd en vernieuwd.

NL | EN

Follow Neelu Boparai