KURHAUS
SCHEVENINGEN

Opdrachtgever:
Kurhaus
Aannemer:
-
Programma:
uitbreiding en renovatie bestaand hotel
Status:
Studie 2011

Het Kurhaus is van oorsprong een 19e eeuws gebouw welke in de jaren ’70 van de vorige eeuw ingrijpend is verbouwd en aangepast. Aan de strandzijde zijn destijds uitbouwen gemaakt met de bekende karakteristieke tentvormige daken.

In opdracht van het Kurhaus hebben wij een studie gedaan naar de mogelijkheden en haalbaarheid van een spa / wellness met een zwembad in één van deze uitbouwen. De belangrijkste uitdagingen waren de zware bouwfysische eisen die worden gesteld aan dergelijke functies binnen een deel van de uitbouw met weinig isolatie en accumulerend vermogen. Verder moesten de ingrepen in het monumentale bouwdeel zoveel mogelijk worden beperkt en de bestaande vluchtwegen op een ingenieuze wijze worden omgeleid.













NL | EN

Follow Neelu Boparai