NOVOTEL
AMSTERDAM

Opdrachtgever:
Accor Hotels Benelux
Aannemer:
Reconse BV
Programma:
30.500 mē renovatie hotel
Status:
gereed 2010

Het zeer verouderde Novotel functioneerde in logistieke zin verre van optimaal. De vergaderzalen lagen door het pand verspreid. Verkeersstromen voor de diverse typen gasten liepen door elkaar heen. Hierdoor was efficiënte dienstverlening niet mogelijk. Het terrein werd vanaf de achterzijde benaderd, waardoor de achteringang prominenter was dan de hoofdingang. Een complexe logistieke puzzel die middels transformatie moest worden opgelost.

De nieuwe opzet behelst een uitbreiding met vergaderzalen en een totale reorganisatie van de eerste twee verdiepingen van het hotel. Er zijn drie separate verkeersstromen ontwikkeld waardoor de individuele gast, de zakelijke gast of groepen, apart bediend kunnen worden zonder elkaar in de weg te lopen. De diverse vergaderzalen zijn voor evenementen samen te voegen waardoor het totale oppervlak van het vergadercentrum als één ruimte kan worden gebruikt. Hierin kunnen meer dan 1000 gasten tegelijk gehuisvest worden.

De gasten kunnen na het evenement in de bovenliggende kamers logeren. De gevels in de plint hebben een open karakter en daarmee meer interactie met de directe omgeving. Ze laten direct zien waar entree, lobby en restaurant te vinden zijn. De hoogbouw is bekleed met glas voorzien van een zeefdruk met het effect van voorgehangen vitrage. Dit geeft het gebouw een tactiele verschijning.













NL | EN

Follow Neelu Boparai