HOTEL RESIDENCE
VINKEVEEN

Opdrachtgever:
Caransa BV
Aannemer:
-
Programma:
hotel met 200 kamers
Status:
prijsvraag 2009

Het ontwerp voor dit hotel is gelegen in de hoekpunt van de Vinkeveense plassen langs de rijksweg A2 en de N201. Een markant punt dat vraagt om een bijzonder gebouw, een landmark. De plassen met jachthaven maken dit een unieke plek voor een residence hotel en bijeenkomstgebouw. Hier kan men zakelijk bijeenkomen en tegelijkertijd recreatief ontspannen.

Het hotel is georganiseerd langs een ‘boardwalk’ van lobby tot jachthaven. Langs deze promenade zijn de lobby, het restaurant, winkels en de jachthaven gesitueerd. Het dijklichaam langs de N201 vormt de geluidwerende barrière voor de aanlegging van de jachthaven. Onder het dijklichaam bevindt zich het parkeren. De multifunctionele conferentiezalen steken als een groot kijkvenster door het dijklichaam.

De ruim 200 hotelkamers zijn van de publieke functies opgetild vanaf de 2de tot 5de verdieping. Ze zijn georganiseerd langs een middengang en zijn wisselend breed of lang. Hierdoor ontstaat een gevarieerd en herkenbaar volume. De verschijningsvorm is een duidelijk zichtbaar gebouw met aan de andere kant het uitgestrekte water. De kamers hebben grote uitstekende terrassen voor het lange recreatieve verblijf of ultieme springplank met een panoramisch uitzicht. Op de bovenste verdieping bevindt zich een grote skybar met terras voor grote feesten en partijen.













NL | EN

Follow Neelu Boparai