VAN UHM B.V.
BORNE

Opdrachtgever:
Van Uhm B.V.
Aannemer:
-
Programma:
4100 mē eigen huisvesting
Status:
project 2010

Nabij de Rondweg in Borne is het bedrijfsgebouw Van Uhm B.V. gelegen. Van Uhm B.V. is leverancier van machines, benodigdheden en specerijen voor de food sector. Het bestaande bedrijfsgebouw voldoet niet meer aan de eisen en representatie van het bedrijf. Het ontbreekt aan een representatieve showroom voor de machines, de kantoorruimten zijn te klein en sterk verouderd.

Het bedrijfsgebouw is gelegen in een straat met vrijstaande woningen. Het gebouw reageert op deze kleinschaligheid door een ritme van verticale schijven en spanten. De schijven worden afgewisseld door verticale ramen. Dit vormt het nieuwe gezicht van het bedrijf.

Centraal in het gebouw is de entree gecombineerd met een atrium die tegelijkertijd functioneert als grote showroom. Aan weerszijden hiervan zijn over twee lagen de kantoorfuncties en personeelsruimten gesitueerd. Achter deze representatieve kantoren en showroom is de bedrijfshal met expeditie gesitueerd. Het gebouw is gematerialiseerd in staal en glas. De entree wordt ingeleid met een warme breuksteen die overgaat in de showroom. De zijgevels van de kantoren zijn gematerialiseerd in een geperforeerde staalplaten gevel in een gevarieerd spel van openingen.

NL | EN

Follow Neelu Boparai