CULIMAX
PURMEREND

Opdrachtgever:
Culimax BV
Aannemer:
De Vries Aannemers BV
Programma:
Kantoor en showroom
Status:
gereed 2002

CuliMax is een bedrijf in grootkeukens en onder andere importeur van de bekende AGA-fornuizen. In de nieuwe bedrijfsruimte zijn de showroom, het magazijn en het kantoor ondergebracht. Elke afdeling heeft in het ontwerp zijn eigen rechthoekige bouwblok gekregen.

De drie vormen zijn in elkaar geschoven, met het lichthof als opvallend middelpunt. Dit lichthof is een grote lege ruimte dat als het vierde blok boven het gebouw uittorent. In dit vierde blok vindt het verticale verkeer plaats door middel van een grote trap die de showroom en magazijn op de begane grond met de kantoren op de verdieping verbindt.

De locatie van het CuliMax gebouw vormde de grootste uitdaging. Het pand is aan drie kanten zichtbaar omdat de straat er in een U-vorm omheen loopt. Dat is een unieke opgave. Dit is opgelost door alle drie de gevels extra veel aandacht te geven en ieder element een eigen geveluitdrukking. De showroom heeft gemetselde gevels, het kantoor is deels gemetseld en deels gepleisterd en het magazijn is een gesloten doos bekleed met zilverkleurige golfplaat.

Vooral s avonds heeft de vide van het CuliMax-gebouw in combinatie met de entree de uitstraling van een straat. Voor de architect vormde dit de inspiratiebron voor het doorvoeren van het straat-idee in het interieur. De bestrating van buiten is naar binnen gehaald.













NL | EN

Follow Neelu Boparai