KANTOOR BOPARAI
OOSTZAAN

Opdrachtgever:
Boparai Associates architekten
Aannemer:
BK Bouw BV
Programma:
Kantoorruimte
Status:
gereed 2008

Aan het oude lint van Oostzaan staat een monumentaal woonhuis met achtergelegen kantoor. Het monumentale pand was in gebruik als kantoorruimte van een administratiekantoor. Het woonhuis is in oude staat hersteld. De achtergelegen aanbouwen zijn verbouwd en gemoderniseerd. Bij de verbouwing is vanwege ernstige bouwvalligheid één van de delen verwijderd en vervangen door nieuwbouw.

Het woonhuis is gescheiden van het kantoor door een tussenlid. Het kantoor bestaat uit een abstract archetype huis met een donkergrijs zadeldak en een bakstenen onderbouw. De onderbouw is uitgesneden door een grote glazen pui met donkergrijze stalen kader. Hier bevindt zich de vergader- en lunchruimte. Het stalen kader loopt door en verbindt het tus-senlid met het kantoor. De entree van het kantoor heeft een invulling van glas en houten latten. De werkplekken zijn aan de achterzijde gelegen en zijn met een grote schuifwand te scheiden van de vergaderruimte.

Het kantoor heeft een voortuin bestaande uit grote traptreden over de gehele breedte van de gevel. Ze markeren de overgang tussen de straat en het kantoor. Deze treden zijn ingevuld met bodembedekkers en een Japanse esdoorn. Samen met de entree vormt de gevel aan de Jacob Corneliszstraat het nieuwe gezicht van het kantoor.













NL | EN

Follow Neelu Boparai