ARCHIPEL FLORIANDE
HOOFDDORP

Opdrachtgever:
Bouwfonds Ontwikkeling BV

Aannemer:
Bouwburo H. Tauber BV

Programma:
27 vrijstaande woningen

Status:
gereed 2008


Archipel is het laatste deelplan in de wijk Floriande in Hoofddorp. Eiland Paros is een van vier eilanden in dit plandeel. Uitgangspunt was om ieder eiland een eigen karakteristieke uitstraling te geven. Er zijn in totaal 27 woningen gerealiseerd op dit eiland en iedere woning ligt aan het water. Er zijn drie verschillende types woningen ontworpen, twee vrijstaande en een type twee onder één kap woning.

Alle woningen zijn voorzien van zonneboilers met het oog op duurzaam energiegebruik. Midden op het eiland is er een plein bedacht waar de buurt samen kan komen en kinderen veilig kunnen spelen. Kortom een eiland waar tot in lengte van jaren een duurzaam bestaan voor de bewoners mogelijk is. Een eiland waar men zich mee kan identificeren.

Als inspiratie voor dit project hebben wij de cartoon “La Linea” genomen, wat goed te zien is in alle gevels door een spel van doorlopende kaders en puien die rondom ieder woning worden toegepast. Elke gevel heeft diverse raampartijen in verschillende vormen en hoogtes. Door de toepassing van deze elementen is het mogelijk geweest om iedere woning te voorzien van een eigen karakter. Het eiland krijgt hierdoor een divers karakter zonder verlies van samenhang.

NL | EN

Follow Neelu Boparai