BROEKHORNPOLDER
HEERHUGOWAARD

Opdrachtgever:
Bouwfonds Ontwikkeling BV

Aannemer:
Bot Bouw BV

Programma:
100 woningen

Status:
project 2010


In het deelplan ‘Windsingels’ is de karakteristiek van de polder verbeeld. Lange lijnen, beplantingselementen en bouwvelden omzoomd door bomen om beschutting te bieden tegen de wind. De kavels liggen verhoogd ten opzichte van het huidige peil, zodat er afstand tot het water ontstaat. Aan de provinciale weg in de nieuwe wijk Broekhornpolder komt een rijk gevarieerd straatbeeld.

De bebouwing bestaat uit wisselende eenheden van 2, 3 tot 4 geschakelde eengezinswoningen. De woningen bestaan uit twee lagen met een langskap. De onderbouw is gematerialiseerd in een warme baksteen in aardse kleuren en het dak heeft een antracietgrijze keramische dakpan.

Om de repetitie van identieke elementen te voorkomen zijn er vijf verschillende woningtypes ontworpen waarmee alle rijbebouwingen kunnen worden samengesteld. De woningen zijn verrijkt met een uitstekende dakgoot, wisselende oranje bruine raamkaders en grijze dakkapellen. Dit in contrast met de neutrale materialisering van de bouwmassa geeft het een gevarieerd beeld. De erfafscheidingen zijn vormgegeven door middel van groene hagen.

NL | EN

Follow Neelu Boparai