HET ZAND, LEIDSCHE RIJN
UTRECHT

Opdrachtgever:
HSB ontwikkeling
Aannemer:
HSB Bouw
Programma:
46 woningen
Status:
In voorbereiding

Aan de rand van het park Groot Zandveld en langs een fraaie singel in een statige bocht, is de Groene Rijn gepland.
Wie hier binnenrijdt, ervaart meteen de bijzondere sfeer. Een sfeer van statige lanen, intieme woonhoven, speelse woningvormen en overal groene randen met zicht op water. In de hele wijk krijgen water, groen en speelplekken voor kinderen volop de ruimte. Dat maakt de buurt een heerlijke wijk om te wonen en te ontspannen.

Doordachte architectuur
‘Het was onze uitdrukkelijke bedoeling om statige maar uitnodigende gevels te creëren die aansluiting­ zoeken met de directe omgeving. Onze inspiratie hebben wij gehaald uit de gebouwen die al in de directe omgeving stonden. De twee aanwezige architectuurstijlen, de ene strak en modern en de ander wat klassieker en herkenbaar, hebben wij aan elkaar gesmeed. Dat heeft geleid tot het voorliggende ontwerp in rijke baksteenarchitectuur.

De combinatie van twee warme kleuren steen die ten opzichte van elkaar verspringen, straalt een zekere rijkdom uit. Doordat het metselwerk in de gevels wordt onderbroken door glasstroken op de bovenste etage, lijken de woonblokken wat minder hoog. Ze sluiten daardoor beter aan op de menselijke maat en schaal die in de omgeving zo van cruciaal belang zijn.
We hebben gezocht naar een architectuur waarin variatie binnen een systeem duidelijk naar voren komt.
Wij vinden het belangrijk als een bewoner comfortabel woont, maar ook trots kan zijn op z'n huis.’













NL | EN

Follow Neelu Boparai