HAPPY ENERGY HUIS
OBDAM

Opdrachtgever:
Mulder Obdam
Aannemer:
-
Programma:
15 eengezinswoningen
Status:
2012 / In voorbereiding

Het viel ons op om te kunnen voldoen aan de normen op het gebied van klimaatbeheersing, de berging waar voorheen alleen de basisinstallaties hingen steeds meer op een ma- chinekamer is gaan lijken. Dat vinden wij opmerkelijk. We zijn om die reden op onderzoek uitgegaan om te zien of dat ook anders kan. We maakten een pas op de plaats, ‘back to basic’.

Door slim te ontwerpen en het toepassen van gezond boerenverstand kunnen wij nieuwbouwhuizen bieden waar men in onze tijd, in ons klimaat, comfortabel en ongecompliceerd in kan wonen. Hoe beter de woning is georiënteerd ten op zichte van het noorden en het zuiden, hoe beter we gebruik kunnen maken van natuurlijke energiebronnen.

In samenwerking met Mulder Obdam en Search Ingenieursbureau hebben we de handen ineen geslagen om huizen te rea- liseren waar duurzaam bouwen en wooncomfort samengaan. Het back-to-basicprincipe ‘Gezond en Energiezuinig Wonen’ dat we hebben ontwikkeld gaat uit van het opwekken van energie op basis van natuurlijke bronnen, de zon en aarde. Ingewikkelde en kunstmatige installaties die na een paar jaar weer vervangen moeten worden, kunnen zo veel mogelijk worden weggelaten.

NL | EN

Follow Neelu Boparai