KALVERSTEEG
PURMEREND

Opdrachtgever:
C. Koning Bouw Volendam
Aannemer:
C. Koning Bouw Volendam
Programma:
29 appartementen en winkels
Status:
gereed 2001

Dit plan bevindt zich op de hoek Koemarkt, Dubbele Buurt in het centrum van Purmerend. Onze taak was om hier een invulling voor te maken met als functies wonen op de verdieping en op de begane grond winkels. In totaal zijn er 29 appartementen gerealiseerd.

Het ontwerp beoogt de aanheling van het stadsweefsel ter plaatse. Het gekozen idioom is eigentijds, maar wordt toegepast met respect voor de historische context, en de schaal en maat van de stad.

Het gebouw oogt niet massief dankzij het parceleren of breken van de gevels in kleinere panden wat refereert aan de binnenstadstructuur en sfeer. Verschillende hoogtes, dakranden en raampartijen in diverse vormen geven een zeer rijk en gevarieerd beeld.

Er zijn verschillende materialen toegepast (baksteen, natuursteen, beton, hout en glas). Diversiteit in kleur en materiaalgebruik in combinatie met de zorgvuldige detaillering geeft als resultaat een gebouw dat zich voegt in zijn omgeving. Op de hoeken Kalversteeg/Dubbele Buurt en Kalversteeg / Achterdijk hebben wij met veel aandacht accenten ontworpen als markering van deze belangrijke route.

NL | EN

Follow Neelu Boparai