KONINGSHOF II
AMSTERDAM

Opdrachtgever:
VOF Delta Royal
Aannemer:
Bouwbedrijf M.J. De Nijs en Zonen BV
Programma:
22 waterwoningen en 22 appartementen
Status:
gereed 2009

Koningshof is gelegen aan de groene buitenrand van Amsterdam Zuidoost. De wijk bestaat voornamelijk uit de laagbouw en is rijk aan groen en water. Deze toren is onderdeel van een herontwikkeling van een eerder gemaakt Wild Wonen concept en is gelegen aan de oostzijde van de s-Gravendijkdreef in een groene setting aan het water.

Het volume bestaat uit acht lagen waarin 22 woningen zijn gerealiseerd. De lift met trappenhuis is in de noord-oost hoek van het gebouw gesitueerd waardoor elke woning een buitenruimte op het zuiden of zuidwesten krijgt met vrij uitzicht op water en groen.

Op elke verdieping zijn er drie woningen die qua indeling en grootte van elkaar verschillen, de gebruiksoppervlakte varieert van 76m tot 85m. De plattegronden zijn zo opgezet dat per verdieping met de posities van de balkon kan worden gevarieerd. Hierdoor ontstond er dynamiek in de gevels door verspringende balkons die als losse lades af en toe 1,5 m uit de gevel getrokken zijn.

Contrast tussen de donkere steen en lichte beton elementen benadrukt de speelsheid van de gevels terwijl de houten kozijnen geschilderd in een bruine tint extra warmte aan het donker grijze metselwerk geven. Koningshof is gelegen aan de groene buitenrand van Amsterdam Zuidoost. De wijk bestaat voornamelijk uit de laagbouw en is rijk aan groen en water.

De 22 waterwoningen zijn ondergebracht in 2 bouwblokken grenzend aan de achterzijde direct aan het water. Ze hebben allemaal een houten terras die boven het water zweeft. De waterwoningen bestaan uit twee woonlagen en hebben een gebruiksoppervlakte van 100 m. Het woongedeelte met een open keuken bevindt zich op de begane grond. De eerste verdieping heeft drie slaapkamers en een badkamer. Er zijn meerdere indelingsvarianten ontworpen en aangeboden. De tweede verdieping, in de vorm van een dakopbouw kan als optie gekozen worden. Het dakterras die rondom de 2e etage komt te liggen biedt aan de bewoners vrij uitzicht op het water en groen.

Alle woningen hebben een voortuin met opstelplaats voor auto en fietsen. De twee blokken zijn voorzien van een donkere steen die zorgt voor robuuste, stoere volumes. Bruine kozijnen en optionele houten dakopbouw geven extra warmte aan de gevel en contrasteren met de donkere steen.













NL | EN

Follow Neelu Boparai