WILD WONEN CONCEPT
KONINGSHOF AMSTERDAM

Opdrachtgever:
VOF Delta Royal
Aannemer:
-
Programma:
24 appartementen
Status:
project 2000

Als onderdeel van het project Koningshof is een studie voor twee torens aan de oostzijde van de ís-Gravendijkdreef in de open ruimte van het park gedaan. Het meest noordelijk gelegen volume bestaat uit acht lagen. Het gebouw ten zuiden hiervan is vijf lagen hoog in verband met de overgang tussen hoog- en laagbouw. Hier komen in totaal 24 woningen.

Als opzet voor de torens is gekozen voor een centraal gelegen liftschacht met trappenhuis waar omheen de woningen zijn gegroepeerd. Deze woningen hebben zo altijd drie gevels. De maisonnettes en de appartementen draaien per twee lagen rondom de centrale schacht, waardoor een grote diversiteit in woningtypes ontstaat. Bijna elke woning heeft in de woonkamer een vide, waarmee de ruimtelijke kwaliteit wordt verhoogd.

Rondom het hoofdvolume is een zone van 1,8m breedte geÔntroduceerd, waarin slaapkamers en woonkamers kunnen uitkragen. Zo ontstaat in het gevelbeeld een grote plasticiteit. In de genoemde zone liggen ook de balkons van de woningen. Soms is een balkon overdekt door een uitkragende woonkamer, slaapkamer of ander balkon.

NL | EN

Follow Neelu Boparai