VILLA KRANENBURG
HEILOO

Opdrachtgever:
Particulier
Aannemer:
Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen BV
Programma:
vrijstaande woning
Status:
gereed 2001

In deze groene wijk van Heiloo hebben wij in 2001 een ontwerp gemaakt voor het woonhuis van familie Kranenburg. Onze opdrachtgever had een duidelijk idee over het programma. Het huis is één verdieping hoog met een dakopbouw en alle woon-en slaapvertrekken moeten dus op de begane grond plaatsvinden. Wij hebben gekozen om het volume aan een kant tegen de erfgrens te plaatsen, zo ontstaat er meer ruimte op de kavel en meer mogelijkheden voor het tuingebruik.

Het huis bestaat uit twee delen: het woongedeelte aan de straatzijde en het slaapgedeelte daarachter. Door een glazen tussenlid met de eetkamer erin en patio’s aan weerszijden zijn deze twee volumes met elkaar verbonden. Door deze twee patio’s zijn woon- en slaapvertrekken visueel geworden en geven plek voor de rust en privacy. De tweede verdieping in de vorm van een uitkragende koperen doos, waarin de hobbyruimte zich bevindt, is door een vide ruimtelijk verbonden met de woonkamer beneden.

De toegepaste materialen in dit ontwerp zijn baksteen, koper en glas. De baksteen en glazen gevels vormen de basis die door middel van een abstract spel van horizontale lijnen met elkaar verbonden zijn. Het contrast tussen de materialen (baksteen en koper), kleuren en volumes resulteert in een rijk en speels beeld.













NL | EN

Follow Neelu Boparai