LEGMEER WEST FASE 3
UITHOORN

Opdrachtgever:
Woningstichting Eigen Haard
Aannemer:
Vormbouw
Programma:
16 eengezinswoningen en 36 appartementen
Status:
In voorbereiding / 2011

Tot voor kort was Legmeer-West een uitgestrekt akkergebied in het noordelijke puntje van de gemeente Uithoorn. Deze polder wordt nu getransformeerd tot levendige woonwijk. In het stedenbouwkundige plan is de structuur van de oorspronkelijk polder gehandhaafd. Daardoor ontstaan er verschillende buurtjes. Elke buurt heeft zijn eigen ‘hofje’ met een eigen karakter en een gevarieerde inrichting.

De eerste fases van de nieuwe woonwijk Legmeer-West zijn opgeleverd inmiddels opgeleverd en fase 3 is nu in voorbereiding. Het beeldkwaliteitplan voor Fase 3 voorziet in woningen en appartementen met een klassieke uitstraling. Binnen dit plangebied hebben wij een ontwerp gemaakt voor 16 grondgebonden woningen en 36 appartementen verdeeld over 2 woongebouwen.

Ondanks de afmetingen van de woongebouwen zijn deze zo ontworpen dat ze het uiterlijk hebben van een grote woonvilla. Door de schuine kappen en parcellering van de gebouwen sluiten de woongebouwen aan bij de schaal van de omringende bebouwing.

De grondgebonden woningen zijn ontworpen vanuit één basis waarbij door kleine variaties in het gevelontwerp en verschillende kleuren metselwerk een gemêleerd beeld ontstaat en het individuele karakter van de woningen onderstrepen.

NL | EN

Follow Neelu Boparai