OSDORP DE PUNT
AMSTERDAM

Opdrachtgever:
Ymere
Aannemer:
Bouwbedrijf M.J. De Nijs en Zonen BV
Programma:
94 woningen + 109 appartementen
Status:
gereed 2011, fase II gereed 2015

Het plangebied de Punt grenst aan de groene zones Osdorperban en de waterpartij van het Langswater. Dit zijn de waardevolle groenzones die een duidelijke meerwaarde aan deze locatie meegeven.

In 2011 is de eerste fase van de vernieuwing van de Punt uitgevoerd. Wij hebben gekozen voor een ingetogen, rustige en tijdloze architectuurstijl die aansluiting zoekt met de omringende bebouwing. Fase twee is hier een verlengstuk van. Kenmerkende details als de diepe kozijn negge en warme baksteentonen vormen de leidraad. Ten opzichte van de eerste fase zijn in het metselwerk aanvullende accenten verwerkt met als resultaat een rijkere maar verfijnde uitstraling van de grootschalige blokken.

De gevels van de appartementen aan de Osdorperban wordt gekenmerkt door een compositie van loggia’s over twee lagen en balkons waardoor een speels ritme ontstaat. De gevels benadrukken de individualiteit van de diverse woningtypologieën in dit blok. Het langgerekte blok wordt beëindigd door een woontoren van 9 bouwlagen hoog met daarin appartementen die een fantastisch uitzicht bieden, niet alleen op de directe omgeving maar over de stad tot IJmuiden aan toe.

De gevels van de grondgebonden woningen voorzien in verbreedde vensterbanken met de bedoeling om het buiten leven te versterken.

NL | EN

Follow Neelu Boparai