VLEUTERWEIDE
LEIDSCHE RIJN

Opdrachtgever:
Bouwfonds Ontwikkeling BV, AM Wonen
Aannemer:
Reinbouw BV, BAM
Programma:
80 woningen
Status:
gereed 2006

In opdracht van Bouwfonds Ontwikkeling en AM Wonen hebben we in Leidsche Rijn het ontwerp gemaakt voor 80 twee onder een kap woningen in verschillende categorieën.

De meeste woningen zijn voorzien van een langskap en bij alle types zijn dezelfde materialen toegepast: oranjegeel baksteen, rode rabat delen en grijze dakpannen. De gekozen kleurenstelling geeft aan de woningen warme uitstraling. Het verticale metselwerk en de houten vlakken die elkaar afwisselen geven een chique statige uitstraling mee.

Zes woningen gesitueerd op een driehoekig eiland zijn een uitzondering qua bouwvolume en vorm ten opzichte van de overige woningen in dit plan. Het gaat om drie kubussen van drie lagen hoog die zich bevinden in een groen en waterrijke omgeving.

Bij deze woningen hebben wij veel aandacht geschonken aan de uitstraling. Wij wilden graag robuuste, stoere, losse volumes in het groen zien. Volumes met daarin goede woningen die qua programma aansluiting vinden met hun omgeving. Wonen in je tuin!

Door het spelen met de metselwerk en houten vlakken en de raampartijen in verschillende vormen en hoogtes is het resultaat een drietal alzijdig vormgegeven kubussen met veel plastiek. Elke kubus bevat twee identieke woningen gespiegeld ten opzichte van elkaar hetgeen niet leesbaar is aan de buitenkant.

NL | EN

Follow Neelu Boparai