WEIDEVENNE I
PURMEREND

Opdrachtgever:
Bouwfonds Ontwikkeling BV
Aannemer:
HSB Bouw BV
Programma:
94 woningen
Status:
gereed 2000

In deelplan K van Weidevenne hebben wij 94 woningen ontworpen in verschillende categorieën. Het plan behelst waterwoningen, vrijstaande woningen en twee onder één kap woningen.

De 50 waterwoningen bestaan uit 4 stroken van twee lagen en hebben een tuin of terras en woonkamer aan het water. De stroken zijn ontworpen in twee typen. De Noord-oost stroken hebben aan de voorzijde een diepe tuin en aan de achterzijde over het water hangende terrassen. De Zuid-oost stroken hebben daarentegen een ondiepe voortuin en diepe achtertuinen aan het water. Deze woningen zijn gematerialiseerd in baksteen en hebben grote karakteristieke houten kaders. Deze waterwoningen vormen de randbebouwing en beschermen het binnengebied waar de 24 vrijstaande woningen en 20 rijwoningen zijn gesitueerd. Het vormt hierdoor een rustige woonbuurt met een doorgaande fietsroute, langzaam verkeer en een grote diversiteit aan woningen.

De vrijstaande woningen zijn ontworpen met karakteristiek lessenaarsdak en met gevels in een rijk kleurenpallet. Ze staan telkens gedraaid t.o.v. elkaar, waardoor een sterke variatie in het straatbeeld ontstaat.

NL | EN

Follow Neelu Boparai