WEIDEVENNE II
PURMEREND

Opdrachtgever:
Bouwfonds Ontwikkeling BV
Aannemer:
HSB Bouw BV
Programma:
226 woningen
Status:
gereed 2004

In dit deelplan van Weidevenne in Purmerend zijn wij gevraagd om het ontwerp te maken voor 226 woningen in verschillende categorieën. Het plan behelst rijwoningen, waterwoningen en vrijstaande woningen.

Kenmerkend voor deze situatie zijn de stempels met daarin vier korte blokjes rijwoningen met een noord-zuid oriëntatie. Als thema voor dit plan hebben wij het verhaal van dr.Jekyll & mr. Hyde gehanteerd: de noord georiënteerde gevels zijn gesloten en streng (mr.Hyde) en de zuid georiënteerde gevels zijn open en vriendelijk (dr.Jekyll). Om straten met te lange gevelwanden te vermijden hebben we een concept bedacht met vier verschillende types rijwoningen. Ieder type heeft een eigen ontwerp een eigen kleurstelling (metselwerk, hout en dakpannen) en een eigen kapvorm (hoog of laag). Door deze door elkaar te husselen ontstaat er een heel interessant en divers beeld.

Aan de oostzijde van dit plan langs het water zijn 26 waterwoningen gesitueerd. Deze woningen hebben een tuin met berging en carport aan de straatzijde. Aan de waterzijde hebben ze een terras gekoppeld aan de glazen serre in de woonkamer die verlaagd is om zo veel mogelijk op waterpeil uit te komen. Iedere woning heeft op de 2e verdieping een dakopbouw met verschillende kaprichtingen.

Dit project is door VROM als duurzaam project opgepakt. Het is namelijk in diverse campagnes gelabeld met het energielabel A.

NL | EN

Follow Neelu Boparai