VLONDERHOF
PURMEREND

Opdrachtgever:
HSB Ontwikkeling BV
Aannemer:
HSB Bouw
Programma:
16 eengezinswoningen
Status:
2014 / Gereed

Vlonderhof ligt in de driehoek tussen de Donaulaan en Karpaten in het zuidelijke deel van kwadrant Europa in Weidevenne.

Deze woningen hebben een eigen binnenplaatsje met een vlonder waar de bewoners kunnen vissen, kano varen of recreŰren. Dit binnengebied geeft de vrijheid van openbare ruimte en de veiligheid en rust door de besloten intimiteit.

Dit kleine project bestaat uit twee bouwblokken, in totaal zijn er 16 eengezinswoningen gerealiseerd. De woningen bestaan uit twee lagen met een langskap. Toegepaste materialen zijn baksteen en keramische dakpannen in roodbruine tinten die warmte en rust geven, maar ook goed sluiten aan de bestaande bebouwing in de omgeving. De grijze dakgoot scheidt deze twee materialen van elkaar en neemt af en toe dakpannen mee naar de gevel. Zo ontstaat er aan de voor- en achterkant een heel ritmisch beeld met een dorpskarakter.

De voorgevels zijn voorzien van hoge raampartijen die zorgen voor veel licht in de woning en een moderne uitstraling. Als onderdeel van deze ramen zijn er bankjes ontworpen en ge´ntegreerd in de gevel zodat de bewoners kunnen genieten van de zon.

NL | EN

Follow Neelu Boparai