STADSHAGEN
ZWOLLE

Opdrachtgever:
Ontwikkelcombinatie Stadshagen, AM Wonen
Aannemer:
Bouwcombinatie Stadshagen, Bimo Bouw BV
Programma:
35 + 48 woningen
Status:
gereed 2009 / 2011

Stadshagen is gelegen in de groene en waterrijke Mastenbroeker polder en vormt de uitbreidingswijk aan de Noordoostzijde van Zwolle. De brede en statige Havezathenallee vormt de centrale as van deelgebied Werkeren. Een van de stedenbouwkundige randvoorwaarden was dat de bebouwing aan deze laan een voorname uitstraling moest krijgen.

De architectonische inspiratie van dit plan komt voort uit de rijke vormentaal en materialisering van de Amsterdamse school. Voorbeelden hiervan zijn het roodbruine metselwerk, de diepliggende voegen, verschillende metselwerkverbanden en verspringingen in de rooilijnen.

Om de woningen een statige uitstraling te geven is de 2e verdieping aan de voorzijde voorzien van een fries welke wordt onderbroken door verticale accenten. Het stedenbouwkundig plan voorzag oorspronkelijk in een verhoogde plint waarop de woningen zouden worden gesitueerd. Door extra hoogte toe te kennen aan de verdiepingshoogte van de begane grond (plafond 3 meter) dragen het uiterlijk en de woonkwaliteit bij aan de statigheid van de Havenzatheallee

NL | EN

Follow Neelu Boparai