KORTHAGENHUIS
AMSTERDAM

Opdrachtgever:
Eigen Haard / Evean
Aannemer:
-
Programma:
renovatie en transformatie verzorgingshuis
Status:
in voorbereiding

Het Evean Korthagenhuis is een verpleeghuis voor oudere burgers, die gevestigd is in het noordelijke deel van Amsterdam, in de buurt van een winkelcentrum en in een groene omgeving. Het verpleeghuis biedt accommodatie voor ongeveer 100 bewoners in één en twee kamer appartementen.

Het gebouw is momenteel architectonisch, bouwkundig en qua logistiek erg verouderd. Echter na een zorgvuldige analyse hebben wij geconcludeerd dat de bestaande constructie flexibel genoeg is voor hergebruik in de toekomst voor veel functies zoals een hotel of kantoren enz.; kortom voldoende reden om het gebouw een tweede leven te geven. Ons plan is gebaseerd op een strategie voor flexibel toekomstig gebruik van het gebouw middels een holistische verjonging.

We hebben ons plan "100 lichtjes" genoemd. Licht is een universeel fenomeen. Het is een vereiste voor zicht, voor het bewustzijn van onze omgeving en voor het leven zelf. Het symboliseert hoop, toekomst, verlichting en vooruitgang. Dit is onze inspiratie.

Wij zijn ervan overtuigd dat de bewoners van het Korthagenhuis, symbool staan voor de kracht en ziel van het gebouw. Ze zijn het licht. Daarom proberen wij met onze visie voor de transformatie zoveel mogelijk licht te creëren wat zowel van binnenuit uitstraalt als van buitenaf instraalt. De bewoners zijn de dynamische kern van het gebouw.

Zij zijn onze 100 lichten.

NL | EN

Follow Neelu Boparai