LINGEWEG
HOORN

Opdrachtgever:
Intermaris, Leekerweijde
Aannemer:
Ooms Bouwmaatschappij BV
Programma:
36 zorgeenheden, 29 appartementen, zorgfaciliteiten en kinderdagverblijf
Status:
gereed 2007

Het project Lingeweg is in opdracht van woningbouwvereniging Intermaris Woondiensten uitgevoerd. De reeds bekende doelgroepen hebben bij dit project een belangrijke inbreng gehad. Het hoogbouwgedeelte is ontworpen voor Vietnamese senioren van de woongemeenschap Lang Hung Vuong.

Dit deel van het gebouw behelst 29 appartementen met op iedere verdieping een grote gemeenschappelijke hal met een insteekverdieping in een atrium van 6 bouwlagen hoog. Op de begane grond zijn diverse multifunctionele ruimten aanwezig, waarin behalve gemeenschappelijke functies van de woongemeenschap ook een kinderdagverblijf is gevestigd.

De laagbouw vleugel is bestemd voor zorginstelling Leekerweide. Hierbij zijn in 3 bouwlagen 36 wooneenheden voor meervoudig gehandicapten ontworpen. Deze wooneenheden hebben een eigen woonkamer, kitchenette, slaapkamer en natte cel. Op iedere etage zijn gemeenschappelijke woonruimten met een kleine keuken, kantoorfuncties tbv dienstverlening en personeel gerealiseerd.

Voor de materialisering is er gekozen voor een dieprode baksteen in combinatie met betonnen penanten die terug verwijzen naar bamboe, een plant die in Vietnam als symbool staat voor het dorp. Verder is er ten behoeve van privacydoeleinden plaatselijk gekozen voor gezeefdrukt glas.

NL | EN

Follow Neelu Boparai