RIJTUIGENHOF
AMSTERDAM

Opdrachtgever:
Eigen Haard / Stichting Altra
Aannemer:
-
Programma:
renovatie tienermoedercentrum
Status:
project 2011

Het Rijtuigenhof is gelegen tussen de Overtoom en het Vondelpark in Amsterdam. Het huisvest een tienermoedercentrum en een kinderdagverblijf. Er zijn in totaal drie fases intramurale zorg, van beperkte zelfredzaamheid tot de zelfstandigheid van moeder en kind. De laatste fase is extramuraal waarin de tienermoeders alleen gebruik maken van de voorzieningen binnen het centrum. Het gebouw uit de jaren 80 is sterk verouderd en heeft een internaatachtige sfeer.

De kantoorruimten worden vervangen door flexplekken, zodat er een centrale kantoorhuisvesting ontstaat. De wooneenheden en gemeenschappelijke voorzieningen worden in zijn totaliteit aangepast en vernieuwd. Er is door ons binnen de bestaande structuur een flexibiliteit bedacht voor een generieke plattegrond die voor de drie fases geschikt is en of met minimale middelen geschikt gemaakt kan worden. Fase 1 heeft formeel en fase 2 heeft informeel toezicht nodig. Voor fase 3 is door middel van een eigen entree en een domotica systeem een mogelijkheid opgenomen voor de verzelfstandiging van de moeder.

De gevel wordt gerenoveerd en wordt bouwtechnisch en energetisch weer aangepast aan de huidige eisen. Zodoende heeft het tienermoedercentrum weer toekomstwaarde gekregen.

NL | EN

Follow Neelu Boparai