PAVILJOEN WOZOCO
PURMEREND

Opdrachtgever:
De Hoeksteen, Intermaris
Aannemer:
Heddes Bouw BV
Programma:
wijksteunpunt
Status:
gereed 2006

Dit eenlaagse gebouw is gesitueerd in de oksel van het “haakblok” van het woonzorgcomplex in Weidevenne. Het zogenoemd “paviljoen” is een wijksteunpunt voor bejaarde gehandicapten die als gedeeltelijke dagopvang functioneert.
De vorm van het paviljoen volgt de lijnen van de omringende bebouwing wat resulteert in een L-vormig gebouw met afgeschuinde kopse kanten. Qua gebruikte materialen (metselwerk, hout en glas) sluit dit paviljoen zich goed aan de rest van het complex. Metselwerk penanten en kozijnen in verschillende breedtes zorgen voor een speels en stevig beeld. Veel aandacht hebben we geschonken aan het dak van dit gebouw die ontworpen is als de vijfde gevel. Combinatie van stroken grind, groen en dakkoepels biedt op deze manier een mooi uitzicht vanaf de galerijen van het woonzorgcomplex.













NL | EN

Follow Neelu Boparai