WOZOCO
PURMEREND

Opdrachtgever:
De Hoeksteen, Intermaris
Aannemer:
Heddes Bouw BV
Programma:
98 appartementen, gemeenschappelijke voorzieningen en wijksteunpunt
Status:
gereed 2006

Het woon-zorgcomplex behelst in totaal 98 woningen die zijn gehuisvest in 2 separate blokken die worden verbonden door een centraal gelegen stijgpunt. Het rechte blok bevat op de begane grond een gemeenschappelijke ruimte met een keukenvoorziening.

Op de begane grond zijn de kantoren, bergingen, boosteropstelplaatsen, entree en 2 logeerruimten gesitueerd. Op de boven gelegen 3 lagen liggen 42 appartementen die worden voorzien van intramurale zorg geleverd door de Zorgcirkel Waterland. In het haakblok liggen 56 huurwoningen in diverse categorieën, waarvan bewoners indien nodig een beroep kunnen doen op de extramurale zorgvoorzieningen.

Op het binnen gebied in de oksel van het haakblok is tevens een wijksteunpunt voor bejaarde gehandicapten gerealiseerd die als gedeeltelijke dagopvang functioneert (paviljoen).

Alle bouwvolumes hebben een soortgelijke materialisering waardoor het geheel aan gebouwen visueel aan elkaar gekoppeld is. De ontworpen gemeenschappelijke tuin wordt veelvuldig door de bewoners gebruikt.

NL | EN

Follow Neelu Boparai